Het kopen van een schutting kan erg prijzig zijn. Vaak betaal je namelijk per meter, waardoor de prijs op blijft lopen. Je hebt ook de mogelijkheid om de schutting zelf te maken. Dit kun je namelijk doen met rabathout. Rabathout kan tegen alle weersomstandigheden, waardoor je geen zorgen hoeft te maken over de schutting. 

Een schutting maken, waar begin je mee?

Als je een schutting wilt maken is het erg belangrijk om het juiste hout aan te schaffen. Niet al het hout kan tegen luchtvochtigheid en daarom is het erg belangrijk om het juiste hout aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan rabathout. Rabat hout kan tegen alle weersomstandigheden, waardoor dit het perfecte hout is om een schutting van te maken. 

Een planning maken

Als je hebt besloten om het rabathout te gebruiken, dan is het ook zeker belangrijk om een planning te maken. Begin daarom bijvoorbeeld met het ontwerp. Zorg er voor dat je de juiste maten hebt, zodat je genoeg rabathout kunt aanschaffen. Als je een ontwerp hebt gemaakt kun je beginnen met het aankopen van het rabathout. Zorg er wel voor dat het ontwerp op schaal wordt uitgetekend. Hierdoor kun je heel makkelijk de echte maten van het hout weten. 

Het inkopen van de juiste materialen

Voor het maken van een schutting heb je meerdere materialen nodig. Daarom blijft het belangrijk om de juiste materialen aan te schaffen voordat je besluit om te beginnen. Dit voorkomt namelijk tussentijdse pauzes en zal je een hoop tijd en moeite besparen. Ook is het erg belangrijk om alle materialen bij elkaar te leggen. Alleen zo kun je namelijk rustig aan het werk gaan. Daarnaast is het ook erg makkelijk, want je weet precies waar alles ligt. 

Beginnen met bouwen

Als je alles goed voor elkaar hebt, kun je beginnen met het bouwen van de schutting. Het bouwen van de schutting dien je volgens een bepaalde manier te doen. Zo kun je namelijk een mooie schutting neerzetten die niet bij de eerste windvlaag om zal vallen. Het is erg belangrijk om naar een aantal punten te kijken. Denk bijvoorbeeld aan de palen die van tevoren al in de grond moeten. De palen dienen zeker een meter in de grond te staan. Zo voorkom je namelijk dat de schutting snel om kan vallen. Daarnaast is het handig om de schutting per meter op te bouwen. Je voorkomt dan namelijk veel fouten. Als de schutting klaar is, kun je lekker genieten van je privacy.