Nederland is een klein land, maar staat internationaal toch bekend om bepaalde zaken. Zo is het bijvoorbeeld zo dat mensen in het buitenland Nederland vaak kennen van een aantal vrij specifieke zaken. Er zijn bijvoorbeeld veel mensen die het beeld van Nederland hebben dat er ontzettend veel wordt geblowd. Of dit de waarheid is, is lastig te zeggen. Een ander kenmerk van Nederland is het feit dat er erg veel mensen zijn die bijna dagelijks een fiets gebruiken. Er wordt wel eens gezegd dat er in Nederland meer fietsen dan mensen zijn en uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat dit het geval is. Dat heeft verschillende redenen. 

Nederland, fietsland

In Nederland zijn erg veel mensen die dagelijks hun fiets gebruiken. Dit kom mede door het feit dat de voorzieningen voor fietsers in Nederland simpelweg ontzettend goed zijn. Dat betekent bijvoorbeeld dat vrijwel alle plekken in Nederland bereikbaar zijn met de fiets. Hiervoor is natuurlijk een ontzettend goede infrastructuur nodig die in de loop der jaren wordt opgebouwd. Daarom is het niet gek dat Nederland bekend staat als het land van de fiets. Door de jaren heen is Nederland namelijk echt een fietsland geworden. Dit komt niet enkel door de goede infrastructuur, maar ook nog eens door hoe vlak het land is. Nederland is immers één van de meest vlakke landen op de wereld. Er is niet eens één echte berg in Nederland. Daarom zijn er ook weinig heuvels of andere verhogingen waar je omhoog moet fietsen wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent naar je werk. 

Een fiets kopen

Gezien het feit dat er in Nederland ideale omstandigheden zijn om te fietsen, is het misschien wel een goed idee om een eigen fiets te kopen. Je kunt dit namelijk ook doen om meer in beweging te blijven. Door dagelijks naar je werk te fietsen, zorg je er namelijk voor dat je jezelf iedere dag dwingt om een beetje in beweging te blijven. Natuurlijk zul je om hier mee te beginnen eerst een eigen fiets moeten hebben. Deze kun je in Nederland in vrijwel ieder dorp kopen. Toch is het niet zo dat het erg makkelijk is om een fiets te vinden die bij je past. 

Verschillende soorten fietsen

Er zijn veel verschillende soorten fietsen. Hierdoor vinden mensen het vaak erg lastig om een geschikte fiets uit te zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld een mountainbike kopen, maar is deze niet geschikt om naar je werk te fietsen. Een normale stadsfiets is namelijk veel beter om op een comfortabele manier over een normale weg te fietsen.