Sommige mensen zijn echte winter personen. Ze leven voor kerst, sneeuw en alles wat er nog meer bij komt kijken. Andere mensen hebben liever de zomer. Aan alle seizoenen zitten zowel voor- als nadelen. Hier zijn een aantal nadelen van de winter, maar dan ook met de oplossingen!

Vies

Het klinkt misschien heel stom, maar de winter is eigenlijk een hele vieze maand. Als er sneeuw ligt ziet alles er natuurlijk heel mooi uit, zo wit en puur. Maar zodra de sneeuw weg is, blijft er alleen wat blubber over. Je auto wordt er vaak enorm vies door, dus die kan na afloop van de winter wel een goede wasbeurt gebruiken. Maar ook tegels kunnen verkleuren door alle blubber. Soms is het daarom ook nodig om je gevel te reinigen. Na afloop van de gevelreiniging ziet je huis er ook weer helemaal top uit. Het lijkt vaak wel alsof je hele nieuwe stenen hebt, er kan enorm veel kleurverschil inzitten dan. Om de viezigheid van de winter dus op te lossen, raad ik een paar goede wasbeurten aan, zowel voor auto’s als je huis zelf. 

Kou

Een overduidelijk nadeel van de winter is vaak de kou. Sommigen vinden het niet erg, terwijl andere mensen het gevoel hebben dat ze doodvriezen. Gelukkig zijn er simpele oplossingen te bedenken tegen de kou. De eerste oplossing is gewoon meer kleding aantrekken. Veel mensen dragen in de winter dikke truien, maar het beste is om gewoon veel lagen te dragen. Hierdoor krijg je meer isolatie. Laagjes kleding zijn dus veel effectiever. Ook zou ik een aantal dekentjes aanschaffen voor op de bank om lekker onder weg te kruipen. Dikke wollen sokken zijn ook altijd heel fijn. Als laatste kun je natuurlijk ook gewoon de verwarming flink omhooggooien. Dit is echter de duurste oplossing, aangezien het best duur is om je hele huis te verwarmen. Vloerverwarming is een luxe die veel mensen niet hebben, en gas stoken is best duur. Het beste kun je dus gewoon veel dekens pakken in huis. 

Winter kilo’s 

Dan is er nog het geval van de winter kilootjes. Door de kou zul je minder bewegen, het maakt je immers slomer. Ook zul je minder snel naar buiten gaan om eens lekker te sporten. Daarbuiten zijn er veel feestdagen in de winter, waardoor je ook meer zult eten. En je lichaam wil in de winter nou eenmaal meer vet vasthouden, zodat je makkelijker warm blijft. Het zit dus allemaal niet mee in de winter. Het beste is gewoon om normaal te blijven eten, niet te overdadig. Ook is blijven sporten belangrijk, hierdoor krijg je het ook meteen warmer!