Teamactiviteiten dragen bij aan een goede sfeer op het werk. Dat verbetert dan weer de werkresultaten en daar wordt iedereen blij van! Onderzoek heeft aangetoond dat goede relaties tussen collega’s worden opgebouwd op de werkvloer. Teambuilding helpt dan weer om de werkrelaties te optimaliseren. Het uitbouwen van goede relaties op het werk kun je bewerkstelligen door het organiseren van uitjes of evenementen. Wat meer bescheiden, terugkerende interne evenementen kunnen zeker ook zinvol en effectief zijn. Het is sowieso positief om goede resultaten te vieren en te belonen.

Samenwerken en vertrouwen

Wat kan ik doen om mijn mensen zich goed te laten voelen? Dat zou een manager zich eigenlijk continue moeten afvragen. Of dit nou een kleine activiteit is zoals een wekelijkse borrel, een jaarlijkse teamactiviteit of beide, die vraag is voor later invulling. Bij een teamactiviteit is het de bedoeling dat je mensen gaan samenwerken. Dit doe je door middel van activiteiten of oefeningen. Door een goede samenwerking moet een taak uitgevoerd worden. Deze spellen zijn belangrijk om vertrouwen in de teamgenoten te creëren. Enige uitdaging is dan wel de bedoeling. Echter is het ook weer niet effectief om mensen al te ver uit hun comfort zone te laten komen want dan blokkeren ze. Als het gaat om teamactiviteiten dan is er een keur aan mogelijkheden beschikbaar.

Archery Tag

Bij een bedrijf als Fundustry bijvoorbeeld, heb je ruime keuze aan team-, afdelings- en bedrijfsuitjes. Elke activiteit die je kiest heeft meerdere opties als het gaat om tijdsduur of catering. De activiteiten kunnen op diverse plaatsen in het hele land worden gedaan. Er is altijd wel een locatie bij jou in de omgeving. In de categorie schietspellen kun je onder andere kiezen voor Archery Tag. Een teamactiviteit met pijl en boog. Je knalt je tegenstanders het spel uit en raak de targets. Een spel zonder blauwe plekken, voor jong en oud.
Workshops zijn ook leuk om met een team te doen. Een greep uit de mogelijkheden: pokeren, schilderen, graffiti of een lachworkshop. Hunted is een spannende citygame. Dit spel doe je onder leiding van een professionele begeleider. Je kiest een stadslocatie en midden in het centrum gaat het spel beginnen. Twee teams strijden tegen elkaar. Er gaat een telefoon en je krijgt een opdracht waarbij geheugen, kennis en analytisch vermogen wordt getest. Zo scoor je punten!
Je kunt deze citygame uitbreiden met een hamburger workshop, waarna je samen kunt genieten van het zelfgemaakte eten.