De voorjaarsvakantie komt eraan en ook wij gaan weer skiën. Dit jaar gaan onze kinderen voor het eerst mee en willen we ze kennis laten maken met de wintersport. Ze kijken er ontzettend naar uit en willen maar al te graag skiën. Zelf ski ik vanaf mijn 3e jaar en mijn man heeft het op latere leeftijd geleerd. Dit jaar moeten we ons alleen extra goed voorbereiden aangezien onze kinderen ook mee gaan.

Klasje regelen

Van vroeger weet ik nog goed dat ik elke dag in een klasje ging skiën. Samen met ongeveer 15 andere kinderen van dezelfde leeftijd gingen we de hele dag oefeningen doen en alle makkelijke pistes af. Na afloop mochten we altijd met de slee en ander speelgoed van de berg af glijden. De grootste lol had ik altijd en vond alle wintersporten altijd een feest. Ik hoop dat ik dit mijn kinderen ook kan meegeven.

Vanuit Nederland regelen we alvast alle belangrijke zaken. Gelukkig kan dit tegenwoordig heel makkelijk via internet geregeld worden. De ski’s, alle passen maar ook het klasje regelen we via een lokale organisatie. Als we aankomen hoeven we alleen nog maar de schoenen te passen en de passen op te halen. Dit geeft alvast een stukje zekerheid en rust.

Hebben we alles?

Het inpakken kan beginnen. Als je op wintersport gaat moet je altijd extra veel meenemen. Niet alleen je dikke skikleding maar ook gewone kleding voor in de avond is noodzakelijk. Bovendien moet je veel warme onderkleding meenemen want het kan nog wel eens ontzettend koud worden. Moonboots, skisokken en alle thermokleding ligt al klaar om ingepakt te worden. En dat maal 4. We gaan met de auto en hebben een bak op het dak gehuurd om alle spullen in te doen. Gelukkig maar want al die spullen passen echt niet in de auto zelf. Mijn man zorgt ervoor dat de auto winterklaar is en nog voordat we vertrekken een grote beurt heeft gehad bij de garage. Er zijn altijd nog wel een aantal kleine dingen die geregeld moeten worden voordat je vertrekt. Zo moet mijn macbook scherm vervangen worden zodat we tijdens de wintersport ook nog op de laptop kunnen werken. Mijn man en ik runnen een eigen webshop en de bestellingen moeten gewoon doorlopen. Hiervoor is het noodzakelijk dat we de laptop meenemen. Alles is geregeld en ingepakt en we kunnen vertrekken. Op naar de eerste wintersport met onze kinderen.