Heb je altijd al gedroom van een eigen motorfiets? Of heb je nog geen motorrijbewijs, maar is het wel jouw wens om deze op de korte termijn te halen? Een goed idee. Uit onderzoek blijkt dat motorrijden echt gelukkiger maakt. Dit grootschalige onderzoek is uitgevoerd onder een grote groep respondenten tussen de 18 en 50 jaar. Aan de hand van verschillende vragenlijsten kon worden geconcludeerd dat mensen die in het bezit waren van een motorfiets hun leven een hoger cijfer gaven dan de mensen zonder motor.

Staar je al tijden verlekkerd naar de onderdelen op caferacerwebshop.com en is het je ultieme droom om ooit een eigen caféracer te rijden? Dat moet je dan zeker doen, want motorrijden is perfect om jouw geluksgevoel te versterken. In dit artikel lees je waarom.

Nieuwe sociale kring

Er zijn heel veel mensen die het lastig vinden om zich sociaal op te stellen. Daardoor is het sluiten van (nieuwe) vriendschappen een groot probleem. Het vinden van een hobby kan hier echter zeker bij helpen. Helemaal wanneer deze hobby motorrijden betreft. De motorwereld is namelijk een iets wat vreemde wereld. Let er maar eens op wanneer je op de snelweg rijdt. Motorrijders die elkaar tegemoet komen, steken vaak hun hand op. Niet omdat ze iedere motorrijder kennen, maar simpelweg uit beleefdheid. Dit fenomeen zie je bijvoorbeeld ook regelmatig bij vrachtwagenchauffeurs en buschauffeurs.

Dit vriendelijke gedrag is niet alleen terug te zien op de weg, maar ook wanneer je geparkeerd staat. Op de carpoolplaats is er bijna altijd wel een andere motorrijder die een praatje maakt, vragen stelt over de gashendels bij Caferacerwebshop en stoere knipperlichten die je pas hebt gemonteerd of simpelweg leuke informatie over jullie gezamenlijke hobby wilt delen. In de motorwereld maakt het niet uit welke huidskleur je hebt, of je man of vrouw bent of dat je misschien een beetje verlegen bent. Je wordt direct opgenomen en bouwt binnen mum van tijd een nieuwe sociale kring op.

Meer frisse lucht

We weten natuurlijk allemaal hoe belangrijk het is om voldoende buiten te zijn. Frisse buitenlucht doet wonderen voor onze fysieke- en mentale gezondheid. Toch zijn er genoeg dagen waarop we uren op de bank hangen of de hele dag op kantoor zitten. Hierdoor kom je al gauw de nodige vitamines en mineralen tekort. Dan is het natuurlijk prettig wanneer jouw grootste hobby buiten wordt uitgevoerd. Meer frisse buitenlucht, een betere weerstand en een hoger geluksgevoel. Wat wil je nog meer?

Gevoel van ultieme vrijheid

Wie nog nooit op een motorfiets heeft gezeten, kan zich niet voorstellen hoe het voelt om de gashendels in te drukken en simpelweg te gaan. Veel mensen denken ten onrechte dat een motorfiets simpelweg een vervoersmiddel is. Iets om je van A naar B te brengen. Dit is onjuist.

Hoewel een motor ook voor woon-werkverkeer kan worden gebruikt, is dit doorgaans niet de belangrijkste reden om deze aan te schaffen. Op de motor maak je met name plezierritten. Je rijdt op wegen waar je nog nooit eerder met de auto bent geweest, geniet van een kick van adrenaline en het gevoel van ultieme vrijheid. De rit zelf geeft je plezier. De eindbestemming maakt niet uit. Hoe meer kilometer, hoe beter.