Nieuwe baan

Ik omschreef mijzelf altijd graag als latent schoenzoekend. Ik was tevreden met mijn huidige schoenen maar stond open voor een nieuw paar. Dit is alle jaren eigenlijk wel goed gegaan. Soms bezat ik hierdoor opeens meer schoenparen dan ik tenen bezit, anderzijds kende dit systeem schaarse tijden waarin ik alleen een winter- en zomerpaar had, maar het werkte wel altijd. Dit waren echter de tijden van sneakers, boots en slippers. Maar tijden veranderen. Ik heb nu na het afronden van mijn opleiding een echte baan waar ik er met enige regelmaat representatief uit moet zien. Mijn baas is echt heel cool en geeft daarom zijn nieuwe werknemers de optie om een mooi paar schoenen te declareren, ware je er voor zijn klanten zo netjes uit moet zien.

Hulp nodig

En zo veranderde ik opeens van latent schoenzoekende naar actief schoenzoekende. En in tegenstelling tot bij LinkedIn waar je dit met een simpele klik kan aangeven en wacht wat er voor je neus verschijnt, zal je hiervoor echt zelf op pad moeten. Ik heb op het internet gezocht maar tevergeefs aangezien ik twijfelde over de maat en ik ben een aantal winkels langsgeweest maar wist eigenlijk niet zo goed wat ik zocht. Dit werd helemaal niks zo, ik voelde me nog niet volwassen genoeg voor dit soort nette schoenen. En op dat moment deed ik wat elke jongvolwassen man zou moeten doen op momenten van paniek: linea recta langs bij mama en papa.

Van Bommels

“Schoenen? Floris van Bommel natuurlijk!”, antwoordde mijn vader met een licht opgetrokken wenkbrauw. “Hoe kan je dat nou niet weten, die draag ik toch ook altijd?”. Blijkbaar heb ik niet goed opgelet toen dit werd uitgelegd op school en is het dus gebruikelijk om te weten welk merk schoenen je ouders altijd dragen. Anders ben je geen goed opgevoed kind. Ik had in ieder geval geen flauw idee. Echter besloot ik mijn vaders advies maar te volgen. Hij liet een paar van zijn schoenen zien en deze zagen er inderdaad netjes maar comfortabel uit. Een oud paar van hem heb ik even aangehad (“Je denkt toch niet dat je een nieuw paar mag proberen!”) en die zaten erg lekker. De dag erna naar de winkel gegaan en zelf een soortgelijk paar in het zwart gekocht. Ik ben er blij mee, en de baas gaf zelfs een complimentje over mijn nieuwe schoenen, die hij als stijvol en netjes omschreef. Gelukkig maar, want hij moet de rekening nog krijgen!