Ben jij op zoek naar een nieuwe monitor om te kopen? In dit artikel geven we je een aantal tips mee voor het vinden van het beste beeldscherm! Er zijn een aantal zaken waar je naar kunt kijken. Zo kun je bijvoorbeeld online monitors vinden met een hoge resolutie (WQHD of 4K), snelle refresh-rate of kun je kiezen voor een in hoogte verstelbare monitor. Op tal van webshops kun je filteren op overzichtspagina’s van monitoren op onder andere op prijs, merk, resolutie, beeldschermgrootte en responstijd.

Refresh rate en responstijd

Computerbeeldschermen die intensief worden gebruikt, bijvoorbeeld op kantoor of voor gamen, moeten aan meer eisen voldoen dan een monitor voor eenvoudig thuisgebruik. Standaardbeeldschermen werken op een refreshrate van 60 Hz en kunnen zo maximaal 60 beelden per seconde weergeven, terwijl gaming monitoren met 120 of 144 Hz (ruim) een dubbele snelheid hebben. Bij gaming, en ander gebruik van je beeldscherm, is groter bijna altijd beter.

Niet alleen qua schermtechnologie verschilt een gamingscherm vaak van andere monitoren, ook kunnen dergelijke schermen vaak meer beelden per seconde tonen. Dit is de voornaamste reden dat veel gaming monitors TN panelen gebruiken; ze hebben vaak een hoge refresh rate van bijvoorbeeld 120 Hz of 144 Hz. Daarnaast is de responstijd van dit paneeltype vaak lager dan de andere twee typen; bij goede monitors slechts 1 milliseconde.

Andere handige features

Sommige beeldschermen zijn voorzien van een usb-c-aansluiting en hebben bijvoorbeeld normale usb-poorten, waardoor je een scherm en randapparatuur met één kabel kunt aansluiten.

De hedendaagse technologie zorgt niet enkel voor kristalhelder geluid zonder storingen, maar de nieuwe monitors hebben ook beeldschermen die je ook toelaten je kindje te zien. Beeldscherm of video baby monitors zijn ook draadloos en gemakkelijk in gebruik.

Naast de diverse oplossingen voor beeldschermen zijn er ook monitorarmen voor een laptop of een iPad of zelfs een monitorarm voor allebei. Bij het kopen van een monitorarm is het essentieel om de specificaties te lezen welke grote (bijvoorbeeld 24 inch monitor) en welk gewicht een beeldscherm maximaal mag zijn of de juiste monitorarm te kunnen kiezen. Zo kun je eenvoudig en snel een monitorarm voor twee, drie en meer beeldschermen kopen. Door het gebruik van een monitorarm op het bureau kun je het beeldscherm op de juiste hoogte en afstand plaatsen.

Samsung monitoren

Samsung monitoren zijn tegenwoordig zeer gewild. De 4K Samsung UD970 bijvoorbeeld is gemaakt voor serieuze professionals en hij is perfect voor werk waar de kleur erg belangrijk is. Het 32-inch, 3.840 x 2.160 pixel resolutie beeldscherm is een van de beste op de markt, welke accurate kleuren, goede contrast en zeer indrukwekkende uniformiteit biedt.