Spanje als vakantiebestemming

Spanje is nog altijd een van de favoriete vakantiebestemmingen elk jaar. En met groot gelijk. Het is een prachtig land met heerlijk weer en meer dan genoeg kust aan de Middellandse zee om heerlijk op het strand te zitten. Maar Spanje heeft ook een aantal van de mooiste historische steden. Daarom is het heel goed mogelijk om in plaats van een aantal weken aan het strand te zitten je ook een stedentrip Valencia kunt boeken. Een goede tip is wel om dit aan het eind van de zomer te doen als het iets koeler is aangezien het ontzettend heet kan worden en in de steden heb je minder koeling dan aan het strand in de zee.

Desondanks zijn er een paar prachtige steden die je in Spanje kunt bezoeken en in dit artikel bespreken we die steden en de beste routes om ze te bezichtigen. De twee meest bekende steden in Spanje zijn natuurlijk Barcelona en Madrid. Daarom zullen we op deze twee steden focussen en een aantal kleinere steden bespreken die je kunt aanstippen tijdens je tocht tussen de twee grote steden.

Valencia, Barcelona en San Sebastian

Barcelona is een prachtige stad en natuurlijk moet je de beroemde kerk gaan bekijken die ontworpen was door Gaudi maar nooit is afgemaakt. Daarnaast heeft Barcelona natuurlijk ook een van de beroemdste voetbalclubs ter wereld. Een bezoek aan het stadion van FC Barcelona is het ook zeker waard. Barcelona is fantastisch mooi dus je kunt er de hele dag rondslenteren. Desondanks zijn er wel veel zakenrollers dus het is belangrijk om je persoonlijke spullen te beschermen.

Een van de mooiste steden van Spanje is waarschijnlijk San Sebastian. Het is niet voor niets werelderfgoed. De stad is niet groot en heeft daardoor een pittoresk gevoel. Desondanks heeft het ook een bruisend nachtleven. Een van de verschillen tussen het nachtleven in Nederland en in Spanje desondanks is dat het nachtleven daar veel later begint. Je dineert ongeveer rond 10 uur ‘avonds en drinkt daarna nog een drankje tot 1. Als je daarna naar de club gaat is het nog altijd best leeg. Het clubleven in San Sebastian begint pas echt rondom. Hetzelfde geldt trouwens ook voor Valencia waar het nachtleven ook pas laat begint. Een avondje stappen eindigt daarom ook vaak pas om 7 uur in de ochtend.